Valentijnspannenkoeken
Valentijnspannenkoeken

In groep 8 hebben we een kookclub. Dit is een groepje leerlingen die verschillende lekkere dingen bedenken om in de klas te maken/te eten. Vandaag waren de pannenkoeken aan de beurt. De hele school kwam op de keuken af om te kijken wat er voor lekkers werd gemaakt. We hebben in groep 8 een lekkere pannenkoek gegeten, waar je stroop/suiker of zelfs Nutella op kon smeren. De juffen die in de middag aan het werk waren hadden geluk, want de kookclub had voor hen ook nog een pannenkoek over! We hebben heerlijk gesmuld!

Zweeds loopspel
Zweeds loopspel

Wat is er nou leuker dan te leren door een spel te spelen? 

Vandaag hebben wij een zweedsloopspel gedaan met zinsontleding.

We moesten verschillende vragen beantwoorden over de zinnen die door de school heen opgehangen waren.

We mochten niet rennen en ook niet met elkaar praten, dit was soms best nog wel lastig!

Knikkerbaan
Knikkerbaan

In groep 8 zijn we de aankomende weken een knikkerbaan in tweetallen aan het maken. We zijn vrij in de materialen die we gebruiken, maar de knikkerbaan moet wel aan verschillende eisen voldoen. Een erg leuke opdracht dus.

Vreemd Beest in de klas!
Vreemd Beest in de klas!

Vandaag is er een Vreemd Beest in de klas gekomen! Het is een kunstwerk van Fleur van den Berg... maar wat voor beest is het nou eigenlijk? Het heeft veel ogen en poten en het is lekker zacht. Hoe langer je er naar kijkt, hoe meer er valt te ontdekken. Wij zijn gelijk ook aan de slag gegaan met het maken van ons eigen vreemde beest!

aan elkaar schrijven
aan elkaar schrijven

Vandaag zijn wij in het nieuwe schrijfschrift begonnen. We leren in dit schrift voor het eerst om de letters met elkaar te verbinden. We maken hierbij gebruik van 2 soorten verbindingen, namelijk het 'bergje' en het 'bruggetje'. Wat gaat de schrijfontwikkeling van de kinderen vooruit! De juffen zijn erg trots op de kinderen. 

Het lichaam
Het lichaam

In groep 4 werken we voor Topondernemers aan het thema “Het lichaam”. In duo’s werken de kinderen samen. Ze zoeken informatie op uit boeken en geven hierna een presentatie in de klas. Er wordt heel enthousiast aan  gewerkt. Foto's zijn te vinden in het foto-album!!

Weeksluiting
Weeksluiting

Vrijdagmiddag 17 januari heeft groep 5/6 een weeksluiting verzorgd met als thema pesten. De kinderen hebben door middel van tableau vivant een verhaal uitgebeeld en daarna het schelwoordenlied gezongen. Alle kinderen wisten goed wat ze moesten doen en de weeksluiting liep van een leien dakje. Aan het einde kregen ze een welverdiend, groot applaus! 

Letterfeest
Letterfeest

Op vrijdag 17 januari hebben wij het letterfeest gevierd in de klas. We hebben alle letters geleerd. Dit is natuurlijk wel een feestje waard. We hadden al een hele mooie vertelpet geknutseld wat past bij de ankerverhalen die zijn voorgelezen. Opa zette altijd zijn vertelpet op en vertelde ons dan weer een mooi verhaal.

We hebben verschillende letterspelletjes gespeeld en wat lekkers gegeten en gedronken. Als laatste heeft juf Eileen de letterdiploma's uitgedeeld. De kinderen hebben een leuke middag gehad. 

Foto's van het feest zijn te vinden in het fotoalbum.

Kerstdiner en kerstoptreden
Kerstdiner en kerstoptreden

Gisteren was super gezellig en iedereen had lekker eten gemaakt. Bij het optreden hebben we veel LOL gehad. Het dansje ging erg goed, maar sommigen hadden de slappe lach. Fijne vakantie alvast allemaal!!! Geschreven door Luna, Roos en Raven.

Schaatsen!!
Schaatsen!!

Vanmiddag hebben we gezellig met z'n allen geschaatst op de schaatsbaan voor 't Diekhuus. Het was erg leuk! Meer foto's staan in het fotoalbum.

Schaatsen
Schaatsen

Vandaag hebben we geschaatst. Het was erg gezellig! Meer foto's zijn te vinden in het fotoalbum.

Groep 4
Groep 4

De kinderen van groep 4 willen graag het volgende op de website plaatsen:

We zijn lief voor elkaar.

We zijn verstandig aan het werk.

Er zijn veel lieve kinderen die je willen troosten.

We hebben het leuk in de klas.

We spelen graag buiten.

We kunnen goed samen werken.

We werken heel hard.

We lezen goed.

Soms is werken leuk, maar soms ook niet.

We mogen op de vide werken, daar werken we met  Bloon (oefenen met spelling), leerspelletjes en we oefenen de tafels. Dat doen we op de computers.

We leren veel in groep 4.

Als je wat wilt zien van onze klas, kijk dan in het fotoalbum!!

Schaatsen!
Schaatsen!

Op dinsdagochtend zijn de groepen 1/2 naar de schaatsbaan bij het Diekhuus geweest. Het was een erg leuke ochtend en de foto's zijn te vinden in het fotoalbum!

Schaatsen
Schaatsen

Vandaag hebben we geschaatst! Wat hebben we veel plezier gehad. Het was voor veel kinderen vallen en opstaan, maar we hebben elkaar geholpen. We willen alle ouders die kwamen helpen heel erg bedanken! Zonder jullie was dit niet gelukt!

Soep maken
Soep maken

Vandaag hebben de kinderen in groep 5/6 soep gemaakt. Ze hebben zelf de bloemkool, prei, selderij en wortel gesneden. Ook hebben ze zelf de balletjes gedraaid. Nadat de soep een tijdje op het vuur had gestaan, konden de kinderen de soep proeven. Hij was erg lekker! Meer foto's zijn te vinden in het fotoalbum.

Schaatsen
Schaatsen

Aan het einde van de schooldag mochten de kinderen van groep 5/6 gaan schaatsen bij het Diekhuusplein. Hoewel het platen waren in plaats van echt ijs, was het wel erg gezellig. Meer foto's zijn te vinden in het fotoalbum.

Foto's kerstworkshops
Foto's kerstworkshops

Op 11 december 2019 hebben de kerstworkshop weer plaats gevonden bij ons op school. De kinderen zijn verdeeld in groepjes. Ook had het groepje ouders als begeleideres. De kinderen hebben een knutsel voor de kleine pauze gedaan en een knutsel na de kleine pauze. De knutsels waren verdeeld over de verschillende lokalen. Er werd veel samen gewerkt door de kinderen van verschillende leeftijden. Het was een leuke dag voor groot en klein! Er zijn prachtige kuntsels gemaakt!!

De foto's van deze ochtend vind je in het foto album 'Kerstworkshops'

Kerstworkshops
Kerstworkshops

De kinderen uit groep 8 gingen als eerst de klassen rond om de rest van de kinderen om te halen. Iedereen ging in groepjes iets anders maken in verschillende klassen, zoals een kerstbal. Wij mochten stiekem, omdat het onze laatste keer was, kiezen bij één iemand waar we graag bij in het groepje wilden. Bij alles wat je moest doen kreeg je een goede instructie en werd je door de juffen geholpen als dit nodig was. Na afloop moest alles in de eigen klas worden gebracht en daar wordt het nu gebruikt als decoratie. De pauzes waren gelukkig nog steeds hetzelfde, zodat we ook rust hadden. Je kreeg ook een boekje mee, zodat je je niet hoefde te vervelen en je daarin kon gaan werken als je klaar was met je knutsel van die ronde. Groetjes Gideon.

Lev! 2 be
Lev! 2 be

Op 10 december 2019 hebben wij een hele interessante training gevolgd. Er kwamen 2 dames die met ons verschillende opdrachten deden, waarbij we o.a. moesten kijken naar onszelf. We hebben geleerd hoe ons zelfbeeld wordt gecreëerd, hoe belangrijk andermans reacties hierop zijn etc.  Ook hebben we geleerd hoe ons puberbrein werkt en wat de grootste verschillen tussen jongens en meisjes zijn. Het was ontzettend leerzaam. 

Sinterklaas
Sinterklaas

Op woensdag 4 december kwamen de Sint en zijn pieten bij ons op bezoek. Hiervoor mochten we al een keertje onze schoen zetten. Het paard was er niet bij, deze zat in de trein naar Spanje. Maar het paard heeft gelukkig wel bij ons op school in de stal kunnen slapen. De juffen hebben namelijk in de zaal een stal gemaakt voor het nieuwe paard van Sinterklaas.

We hebben een leuke sinterklaasviering gehad met mooie cadeautjes. Verder was er naast het werken en de viering ook nog even tijd om te spelen.

Foto's zijn te vinden in het foto album.

Sinterklaas
Sinterklaas

Woensdag 4 December hebben we voor de laatse keer Sinterklaas gevierd op school. We zongen samen Sinterklaas liedjes op het plein totdat Sinterklaas kwam. Daarna zijn we naar binnen gegaan en heeft Sinterklaas dingen vertelt over zijn reis. Ook hebben we weer suprises uitgepakt. Iedereen heeft net zoals elk jaar weer goed zijn best gedaan. Terwijl we bezig waren met de suprises, kwam Sinterklaas ook nog even langs samen met z'n pieten Nadat iedereen zijn suprise heeft uitgepakt hebben we samen een Sinterklaas quiz gedaan. We hebben Sinterklaas liedjes uitgebeeld, 30 seconds gespeeld en nog meer leuke dingen. Tijdens de quiz moest je zoveel mogelijk kruidnoten verdienen. Aan het eind had het groepje met de meeste kruidnoten gewonnen, dat waren de jongens uit onze klas. Daarna mochten we onze kruidnoten opeten. Toen we klaar waren, mochten we onze suprise meenemen en was onze schooldag alweer voorbij :)
Groetjes Danique en Natalie 

Sinterklaas!
Sinterklaas!

Sinterklaas en zijn pieten zijn op bezoek geweest op school! De pieten stonden zelfs op het dak en gooiden pepernoten. De klassen zijn om de beurt bij de Sint op bezoek geweest en zelfs nog iets leuks gekregen. Het was een heel gezellige maar ook spannende dag! Foto's zijn te vinden in het fotoalbum.

Sinterklaas
Sinterklaas

Het Sintfeest was weer heel erg gezellig bij groep 6 en groep 7.

De surprises waren heel erg origineel; van een turnbok MET turnster tot een levensgroot “echt” penseel. Alle kinderen hebben qua surprises een topprestatie geleverd!

Anneke werd enorm verrast met een kookboek ( en een inductiekookplaat met kookpot)  met wel heel bijzondere kindvriendelijke recepten. Ze zal ze later dit jaar nog proberen uit te voeren.

Sinterklaas en zijn enthousiaste Pieten vereerden de beide groepen met een bezoek. De Sint was heel enthousiast over de surprises . Hij heeft ze nog eens extra goed  in de klas bekeken. Zijn humeur was uitstekend.

Een van de pieten strooide – tot grote vreugde van de kinderen- rijkelijk met strooigoed.

Groep 6 en 7 kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagd Sinterklaasfeest.

Sinterklaas
Sinterklaas

In de weken voorafgaand aan het bezoek van de Sint en zijn pieten aan onze school, hebben de kinderen van groep 5/6 in tweetallen een ontzettende mooie stoomboot gemaakt. De stoomboot was van alle gemakken voorzien; van pepernotenbakkerij, tot de stal van ozosnel tot de slaapkamer van Sinterklaas. 

Op vier december hebben de kinderen ook erg genoten. Groep 5 heeft eerst samen spelletjes gespeeld en zijn daarna op bezoek gegaan bij Sinterklaas. Groep 6 heeft gezamenlijk met de 'andere' groep 6 surprises uitgepakt. Aan het einde van de ochtend is Sinterklaas nog bij de stoomboot komen kijken en ook hij vond deze erg geslaagd!

Sinterklaas
Sinterklaas

De kinderen van groep 4 zijn deze ochtend begonnen met een sinterklaasverhaal dobbelspel. De punten op de dobbelsteen kwamen overeen met een bepaalde zin. Deze zinnen werden opgeschreven en vormden samen een verhaal. Dit werden hele grappige verhalen. Hierna hebben ze een leuke sinterklaasfilm gekeken in de klas. Na lang wachten mochten ze dan eindelijk naar de speelzaal om de Sint te ontmoeten. Alle kinderen mochten bij de Sint komen en iets vertellen of laten zien. Vervolgens kregen ze een leuk cadeautje. Het was een geslaagde ochtend.

Extra knutselen!
Extra knutselen!

Vandaag zijn er 3 meiden uit groep 5/6 in de klas geweest met een leuke knutselles! Ze hadden alles zelf bedacht en geregeld en het was erg gezellig. Bedankt Danique, Indy en Femke!

Vo-dag!
Vo-dag!

Op donderdag 14 november 2019 zijn wij naar de VO- dag geweest! We zijn bij de RGO groen, tech en de normale RGO geweest. We hebben super veel leuke dingen gedaan, zoals: gegymd, gebakken, getekend, naar NASK geweest en we hebben dingen geleerd over dieren. We mochten ook iets laten lassen, bijvoorbeeld: je eigen naam en we hebben een quiz over social media gehad. Op de gewone RGO hebben we de hoofdvakken gedaan, zoals wiskunde, aardrijkskunde, natuurkunde en nog veel meer. We hebben een logo bedacht voor een sokkenbedrijf. We hebben ook een leuke sleutelhanger gemaakt op de computer die dan werd doorgestuurd naar de 3D printer, maar omdat we met heel veel waren kon hij niet uitgeprint worden. Dat duurt namelijk wel 3 uur!!! Het was ook superlief van alle kinderen die op die school zaten dat ze ons hielpen. Het was dus echt een hele leuke dag!!! Voor meer foto's kunnen jullie in het fotoalbum kijken.

Geschreven door: Sophie.k en Tess.  

Start van het nieuwe schooljaar
Start van het nieuwe schooljaar

Natuurlijk is het spannend om het nieuwe schooljaar te beginnen!
De kinderen moeten wennen aan 2 nieuwe juffen, veel nieuwe klasgenootjes, voor sommigen een nieuwe lokaal…
Maar wat gaan we met plezier naar school zeg!
We hebben al weer 3 thema’s achter de rug: Talent (de daltonweek), Vriendschap en Reizen (kinderboekenweek).
Ook hebben we al 4 letters  geleerd, de i/v/b/k. Wat leuk om te zien dat de kinderen ook van thuis spulletjes meenemen voor in het letterkastje.


Juf Marloes is bezig met de cursus schrijfdans en kwam ook bij ons een lesje doen. Ze heeft beloofd om nog een keer te komen!
Ook is er veel voorgelezen in de klas. Er zijn oma’s, mama’s en zelfs een zus geweest om voor te lezen.

Veel kinderen vonden het leuk om “voor te lezen” voor de voorleeswedstrijd. Het was heel erg moeilijk om een kind te kiezen om onze groep te vertegenwoordigen, ze waren allemaal zo leuk! Uiteindelijk werd het Sam, die het er prima af heeft gebracht!

Er stromen veel nieuwe kinderen in, de Daltonschool groeit! Gelukkig hebben we lieve onderwijsassistentes en een stagiaire zodat we genoeg handen in de klas hebben!

Na de Herfstvakantie beginnen we met het thema Herfst. Ook dan hopen we dat de kinderen weer dingen meebrengen die bij het thema en/of de nieuwe letter horen. We hopen dat de kinderen hier zelf thuis over vertellen!

Zie foto album : De eerste schoolweken van groep 1/2b voor de foto’s.

Appelmoes maken
Appelmoes maken

Vandaag hebben de kinderen uit groep 1/2a appelmoes gemaakt! Foto's zijn te vinden in het fotoalbum.

Techniek uitje Ahoy
Techniek uitje Ahoy

Vandaag zijn we naar Ahoy geweest voor een techniekuitje. We hebben meegedaan met een quiz (en gewonnen), we hebben gevoetbald, auto's op zout water gemaakt. Het was een ontzettende leuke en leerzame ochtend. 

Samenwerking tijdens drama
Samenwerking tijdens drama

Om de groepsvorming te bevorderen, hebben we tijdens de dramales een samenwerkingsopdracht gedaan. Dit gaf een grappig en leuk beeld. 

Verkeersveiligheidsdag
Verkeersveiligheidsdag

Afgelopen vrijdagmiddag hebben we een ontzettende leuke middag gehad bij de verkeersveiligheidsdag. We hebben de remweg van een auto ontdekt, waarbij onze gordels een grote rol spelen. We hebben elkaars fietsen gekeurd. We hebben een drugs- en alcoholtest gedaan. We hebben vanuit een vrachtwagen naar de dode hoek gekeken, een fietsparcours (met telefoon in de handen) afgelegd etc. Het was een leerzame en leuke middag!

Standbeeld
Standbeeld

De kinderen van groep 5/6 kregen de opdracht om in tweetallen een standbeeld van elkaar te maken. Ze mochten hierbij niet praten. Door deze opdracht leren de kinderen samenwerken, initiatief nemen en te volgen. Ze vonden het heel leuk om te doen, al was het wel moeilijk om niet te lachen! 

Flitsen met het rekenrek
Flitsen met het rekenrek

Vandaag hebben we geflitst met het rekenrek. De juf liet het aantal kralen zien op het grote rekenrek en de kinderen moesten het juiste getal hierbij opschrijven op hun wisbordje.

Smarties game
Smarties game

Om de groepsvorming te bevorderen en elkaar nóg beter te leren kennen, hebben we vandaag 'the smarties game' gedaan. Hierbij hebben we gesmuld en geleerd!

Puzzelend het nieuwe schooljaar in!!
Puzzelend het nieuwe schooljaar in!!

De vakantie is weer voorbij gevlogen. Het laatste basisschooljaar is voor onze toppers aangebroken. Dit jaar begonnen ze door een rebus op te lossen. De uitslag hiervan gaf aan op welke plek de kinderen de eerste 6 weken zitten. We gaan er een top jaar van maken :)

Inloggen