Techniek in groep 8
Techniek in groep 8

Een techniek opdracht, bezig zijn met rekenen en berekenen én iets lekkers maken in 1. Vandaag hebben we zelf kruidnoten gemaakt. Eerst hebben we groepjes gemaakt, berekend hoeveel we van alle ingrediënten nodig hadden, onze handen gewassen, een weegschaal en een beslagkom gepakt en toen zijn we aan de slag gegaan. 100 gram bloem, een theelepeltje bakpoeder en ga zo maar door. De rollen werden verdeeld en uitgevoerd. De kruidnoten zijn erg goed gelukt!

Nieuws uit groep 5
Nieuws uit groep 5

De eerste schoolweken zijn voorbij gevlogen. Het waren gezellige weken.

We zijn natuurlijk het schooljaar gestart met de Dalton themaweek met dit jaar als thema: Dit zijn wij! Aan het begin van de week mochten de leerlingen raden welke leerkracht bij welke jeugdfoto paste. Aan het einde van deze week was er een grote weeksluiting waarbij groep 5 het lied “Zij aan zij” zong.

In groep 5 zijn de leerlingen nu ook gestart om zelf werk in te plannen op hun weektaak. Zij zijn hier heel goed mee aan de slag gegaan.

Op 1 oktober namen we afscheid van Eileen, onze directrice, alle groepen mochten een workshop volgen. Voor ons was er een yogadocent die een hele leuke les gaf!

En nu, met dit herfstige weer, zijn we aan de slag gegaan met herfstbladeren en takjes.

 

Nieuws uit groep 4
Nieuws uit groep 4

Nieuws uit groep 4

 

Wat kunnen we terugkijken op een actieve start van het schooljaar 2021/2022 !

Ik noem een aantal hoogtepunten:

 • De Daltonweek presentatie met ons lied “Ga je mee”. We presenteerden ons als een groep die samen kan werken en samen kan spelen!
 • Ons kunstproject Hundertwasser, in het geheim hebben we allen aan een prachtige Hundertwasser gewerkt voor juf Eileen. Compleet met kunstenaarshoedje en kunstenaarsschort! Wat was Eileen blij verrast, toen ze ons cadeau uit de doeken deed!
 • Wat een prachtige schoolreis hebben we beleefd naar een geweldige speeltuin, de grootste van Europa!
 • We hebben al twee maal een bezoek gebracht aan de bieb, wat is nou fijner dan lezen uit een mooi, zelf uitgekozen boek!
 • De voorleeswedstrijd was spannend, wie speelde goed met zijn/haar stem? Wie las niet te snel ? uiteindelijk is meedoen het belangrijkste!
 • We hebben gesprekjes gehad met de juf, in aanwezigheid van de ouders. Dat was best spannend!
 • Ook hebben we onze eerste excursie na anderhalf jaar achter de rug: we bezochten kippenboerderij Eibaar, het bedrijf van Sjef en Hanneke de Baar te Den Bommel en leerden alles over diervriendelijk boeren!

Wist u dat?

 • Juf Sissy graag foto’s maakt met haar mobiel ?
 • Ze zoveel dingen tegelijk wil doen dat ze haar mobiel soms eventjes weglegt?
 • Ze soms niet weet waar…..?
 • Een jongen uit onze klas een geweldige speurneus is?
 • En ja hoor….de juf vond haar mobiel onder knutselpapier in de berging…op aanwijzing van de speurneus!
 • De juf zo blij was dat de groep extra buiten mocht spelen?

Tijd voor rust nu, lekker genieten van de herfstvakantie!

 Sissy de Kleuver

Nieuws uit groep 6
Nieuws uit groep 6

De afgelopen paar weken hebben we heel erg veel meegemaakt met onze groep.

Eerst moesten we even wennen aan onze nieuwe juffen. We leren nu inplannen op onze weektaak.

We mogen schrijven, bloon en onze conditietrainingen van rekenen zelf inplannen. Dit vinden we heel leuk om te doen!

Eind september zijn we op schoolreis geweest naar het Linneaushof. Het was echt een superleuke dag. We mochten vrij rondlopen en zelf kiezen in welke attracties we gingen.

1 oktober was het afscheid van Eileen. Eileen is dol op naturel chips, dus hebben we 27 zakken chips aan haar gegeven. Ze was hier heel blij mee!

Deze week gaan we zelf onze teams proberen te maken. Iedereen moet een plekje krijgen en we moeten het samen eens worden 😊

 

Met vriendelijke groet,

 

Marit Hessels-Groeneveld

Nieuws uit groep 3
Nieuws uit groep 3

De eerste schooldag was voor veel kinderen erg spannend. Gelukkig hoorde ik al snel dat het eigenlijk toch best wel leuk is in groep 3! 

De overgang van groep 2 naar 3 is groot en dat is even wennen. We moeten nu zelfstandig werken aan een tafel en de juf geeft uitleg over hoe alles moet in groep 3. We leren letters en woorden lezen. Ook moeten we soms al een dictee maken. We leren de letters die we geleerd hebben in schrijfletters te schrijven. Ook het rekenen doen wij in schriften. Gelukkig is er af en toe ook nog even tijd om te spelen. 

We zijn met de groepen 3 t/m 6 op schoolreis geweest naar het Linnaeushof. We gingen voor het eerst met de bus op schoolreis. Wat was dit leuk zeg! 

Op 1 oktober hebben we afscheid genomen van onze directrice Eileen. Wat zullen we haar missen! We hebben deze dag een leuke workshop gehad van juf Sissy. Zij heeft ons de basis van het schaken geleerd. 

Inloggen