Start van het nieuwe schooljaar
Start van het nieuwe schooljaar

Natuurlijk is het spannend om het nieuwe schooljaar te beginnen!
De kinderen moeten wennen aan 2 nieuwe juffen, veel nieuwe klasgenootjes, voor sommigen een nieuwe lokaal…
Maar wat gaan we met plezier naar school zeg!
We hebben al weer 3 thema’s achter de rug: Talent (de daltonweek), Vriendschap en Reizen (kinderboekenweek).
Ook hebben we al 4 letters  geleerd, de i/v/b/k. Wat leuk om te zien dat de kinderen ook van thuis spulletjes meenemen voor in het letterkastje.


Juf Marloes is bezig met de cursus schrijfdans en kwam ook bij ons een lesje doen. Ze heeft beloofd om nog een keer te komen!
Ook is er veel voorgelezen in de klas. Er zijn oma’s, mama’s en zelfs een zus geweest om voor te lezen.

Veel kinderen vonden het leuk om “voor te lezen” voor de voorleeswedstrijd. Het was heel erg moeilijk om een kind te kiezen om onze groep te vertegenwoordigen, ze waren allemaal zo leuk! Uiteindelijk werd het Sam, die het er prima af heeft gebracht!

Er stromen veel nieuwe kinderen in, de Daltonschool groeit! Gelukkig hebben we lieve onderwijsassistentes en een stagiaire zodat we genoeg handen in de klas hebben!

Na de Herfstvakantie beginnen we met het thema Herfst. Ook dan hopen we dat de kinderen weer dingen meebrengen die bij het thema en/of de nieuwe letter horen. We hopen dat de kinderen hier zelf thuis over vertellen!

Zie foto album : De eerste schoolweken van groep 1/2b voor de foto’s.

Appelmoes maken
Appelmoes maken

Vandaag hebben de kinderen uit groep 1/2a appelmoes gemaakt! Foto's zijn te vinden in het fotoalbum.

Techniek uitje Ahoy
Techniek uitje Ahoy

Vandaag zijn we naar Ahoy geweest voor een techniekuitje. We hebben meegedaan met een quiz (en gewonnen), we hebben gevoetbald, auto's op zout water gemaakt. Het was een ontzettende leuke en leerzame ochtend. 

Samenwerking tijdens drama
Samenwerking tijdens drama

Om de groepsvorming te bevorderen, hebben we tijdens de dramales een samenwerkingsopdracht gedaan. Dit gaf een grappig en leuk beeld. 

Verkeersveiligheidsdag
Verkeersveiligheidsdag

Afgelopen vrijdagmiddag hebben we een ontzettende leuke middag gehad bij de verkeersveiligheidsdag. We hebben de remweg van een auto ontdekt, waarbij onze gordels een grote rol spelen. We hebben elkaars fietsen gekeurd. We hebben een drugs- en alcoholtest gedaan. We hebben vanuit een vrachtwagen naar de dode hoek gekeken, een fietsparcours (met telefoon in de handen) afgelegd etc. Het was een leerzame en leuke middag!

Standbeeld
Standbeeld

De kinderen van groep 5/6 kregen de opdracht om in tweetallen een standbeeld van elkaar te maken. Ze mochten hierbij niet praten. Door deze opdracht leren de kinderen samenwerken, initiatief nemen en te volgen. Ze vonden het heel leuk om te doen, al was het wel moeilijk om niet te lachen! 

Flitsen met het rekenrek
Flitsen met het rekenrek

Vandaag hebben we geflitst met het rekenrek. De juf liet het aantal kralen zien op het grote rekenrek en de kinderen moesten het juiste getal hierbij opschrijven op hun wisbordje.

Smarties game
Smarties game

Om de groepsvorming te bevorderen en elkaar nóg beter te leren kennen, hebben we vandaag 'the smarties game' gedaan. Hierbij hebben we gesmuld en geleerd!

Puzzelend het nieuwe schooljaar in!!
Puzzelend het nieuwe schooljaar in!!

De vakantie is weer voorbij gevlogen. Het laatste basisschooljaar is voor onze toppers aangebroken. Dit jaar begonnen ze door een rebus op te lossen. De uitslag hiervan gaf aan op welke plek de kinderen de eerste 6 weken zitten. We gaan er een top jaar van maken :)

Inloggen