Schoolvoetbaltoernooi
Schoolvoetbaltoernooi

Een aantal leerlingen van groep 6 heeft samen met groep 5 meegedaan aan het schoolvoetbaltoernooi. Ze hebben enorm hun best gedaan en dit heeft gezorgd voor een goed resultaat. Floris uit groep 6 heeft een kort verslag geschreven over de dag:

 

"Wij vonden het leuk dat we mee mochten doen en ik vond het ook een heel goed team het team was namelijk Floris, Matts, Kjell, Leon, Iza en Sophia maar nu zijn we door en en ook nog voor de eerste keer dat toch een fijn gevoel we zijn benieuwd wie de volgende tegenstander wordt en ik hoop ook dat we doorgaan en de finale winnen dan heeft de school er eentje bij en we gaan bowlen omdat we eerste zijn geworden dat had Chris belooft en van de broer van Iza krijgen we een chocoladereep.

Groetjes Floris"

Nieuw lokaal
Nieuw lokaal

De kinderen zijn na de voorjaarsvakantie naar een nieuw lokaal gegaan.  

Tijd om met elkaar te evalueren hoe de afgelopen weken gegaan zijn.  

Veel is hetzelfde gebleven: de bouwhoek, de weeksluitingen, de Clics, het zonnetje van de week, de kleuren van de dagen van de week.  

Maar er zijn ook dingen nieuw of anders. We hebben een mooie huishoek gekregen, het is net een echt huisje. Ook de leeshoek is een fijne plek om lekker te chillen en een boekje te lezen. De leeshoek staat op de foto.  

Er is in het nieuwe lokaal een bovenverdieping waar ook gespeeld kan worden, daar zijn de schrijfhoek, rekenhoek, bouwhoek, de treinbaan (die gewoon kan blijven liggen als we weer in de kring gaan), een Barbiehuis en de duplo.  

Wat de kinderen ook nog opgevallen is, dat de werkjes nu wel steeds wat lastiger worden. Maar gelukkig vinden ze dat niet erg, want: “juf, als het niet lukt, is er toch altijd iemand die kan helpen!". 

Schoolvoetbaltoernooi
Schoolvoetbaltoernooi

Een deel van groep 8 heeft deelgenomen aan de schoolvoetbal. De kinderen hebben keihard gestreden voor een plekje in de volgende ronde van het toernooi. En.....dat is gelukt! Samen hebben ze een mooie 2e plaats behaald. Heel de klas is erg trots! Op naar de volgende ronde.

Rietjesauto
Rietjesauto

Laatst hadden wij bezoek op school van Freek de Vreede. Hij kwam een leuke techniek les aan ons geven. We hebben allemaal een eigen rietjesauto gemaakt. Deze auto was zo gebouwd dat hij kon rijden met behulp van een ballon en de lucht die hieruit kwam. Freek heeft ook voor onze auto’s gebruik gemaakt van een 3D-printer om een speciale onderdeeltjes te maken, hoe cool is dat!

Check-in
Check-in

Vanaf donderdag 4 april zijn we in groep gestart met een check-in. Bij binnenkomst mogen de kinderen aangeven met welk gevoel ze binnen komen. Middels verschillende werkvormen bespreken we (met elkaar) de verschillende gevoelens. Zo leren we woorden geven aan wat we voelen en dat het fijn is om erover te praten.

Lente!
Lente!

Nu de zon steeds vaker gaat schijnen spelen we graag in dit mooie weer buiten! De eerste narcissen en blauwe druifjes in de klas gaan bloeien, we horen de vogels weer vrolijk fluiten en babydieren worden geboren. Dat kan maar één ding betekenen: de lente is begonnen! In de klas zijn we druk bezig met het thema 'lente'. We maken knutsels van kuikens en tulpen, lezen prentenboeken, leren liedjes over de lente, spelen een lente-memory en kijken mee via een webcam in het nest van verschillende vogels om de eitjes uit te zien komen. Binnenkort gaan we zelfs naar de kinderboerderij!

The Masked Singer
The Masked Singer

Het bekende televisieprogramma ‘The Masked Singer’ kwam speciaal voor de openbare weeksluiting van groep 5 éénmalig naar Middelharnis, met groot succes! 
Weken van voorbereidingen hebben plaatsgevonden. We zijn aan de slag gegaan met het verdelen van de rollen, het maken van maskers, het bedenken van kostuums en het uitzoeken van de juiste liedjes. Met elkaar zorgden we ervoor dat iedereen een passende taak kreeg; als presentator, jurylid of zanger was iedereen te bewonderen op het podium. 
Gezonde spanningen kwamen naar boven bij het zien van het binnenkomende publiek: alle leerlingen van de school, ouders, opa’s en oma’s en andere familieleden kwamen naar ons optreden kijken. Bij de start van het eerste nummer zat de sfeer er direct goed in. Er werd meegezongen, geklapt op het ritme van de muziek en we kregen een welverdiend slotapplaus. Natuurlijk kon de onthulling van de Masked Singers niet ontbreken.
We kijken terug op een geslaagd optreden, een echte teamprestatie!

Thema museum
Thema museum

De afgelopen weken hebben de kleuters in het thema museum gewerkt. De kinderen zijn bezig geweest met kunst bekijken en maken. We hebben ook boeken gelezen over dingen die bij het thema passen. 
Zo hebben we het boek ‘De museumkip’ gelezen. In het verhaal gaat Tho met opa naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Saar, de kip, mag niet mee. Kippen horen tenslotte niet in een museum. Toch heeft Tho het gevoel dat Saar een beetje bij haar is in het museum, wanneer ze na het bewonderen van alle schilderijen in slaap valt. ๐Ÿ“๐Ÿ“š
We hebben het thema afgesloten door de klas om te toveren tot museum en ouders werden uitgenodigd om de kunstwerken van hun kinderen te komen bewonderen! 

Letterfeestje!
Letterfeestje!

Het was woensdag 14 februari tijd voor een letterfeestje! De kinderen hebben alle letters geleerd en dit betekent dat zij hun letterdiploma hebben ontvangen van juf Machteld. De hele ochtend zijn er activiteiten gedaan die te maken hebben met letters. Zo hebben ze een letterspeurtocht en letterbingo gedaan. Nu dat ze alle letters kennen kunnen we gaan oefenen met grotere woordjes lezen en verhaaltjes lezen!

Nationale Voorleesdagen
Nationale Voorleesdagen

Elk jaar doen wij mee aan de Nationale voorleesdagen. 
Er wordt dan extra veel voorgelezen door de leerkrachten, we nodigen voorlees(groot)ouders uit om voor te lezen in de klas en vanuit de bibliotheek wordt er een gastles gegeven in de klas. 

Het prentenboek van het jaar 'Help! Een verrassing' van Miriam Bos stond centraal tijdens de gastles. 

Al deze activiteiten worden gedaan omdat lezen en voorlezen heel belangrijk zijn voor de ontwikkeling van kinderen. 

Keersommen
Keersommen

Groep 4 is de afgelopen weken druk bezig geweest met keersommen! Voornamelijk de tafel van 2 wordt op het moment geoefend. Dit oefenen de kinderen door middel van spelletjes op de computer maar ook hebben de kinderen een speurtocht door de school gemaakt! In tweetallen moesten de kinderen door de school op zoek naar keersommen en op wisbordjes werden antwoorden geschreven. 

Topografie
Topografie

Wat keken we dit jaar uit naar de topografielessen! Inmiddels zijn we al een tijdje aan de slag en kennen we de 12 provincies van Nederland met hun hoofdsteden en kunnen ze zelfs aanwijzen op de kaart! Binnenkort staan de wateren van Nederland op het programma. We oefenen niet alleen in ons werkboek of op het Chromebook, maar ook door het spelen van een memory-spel. Hierbij matchen we de vorm van de provincie aan de juiste naam en maken er een klein wedstrijdje van. Wie heeft uiteindelijk de meeste setjes te pakken? 

Werkvorm
Werkvorm

Na de kerstvakantie zijn we begonnen met een werkvorm. Op het werkblad stonden verschillende activiteiten die kinderen in de kerstvakantie misschien gedaan hebben. De kinderen moesten op zoek naar iemand die de activiteit in de kerstvakantie gedaan heeft. Bijvoorbeeld: ‘Zoek iemand die naar de bioscoop is geweest.’. Voor iedere activiteit moesten ze opzoek naar iemand anders. Op deze manier hebben de kinderen kunnen uitwisselen wat ze in de vakantie gedaan hebben.

Rijksmuseum
Rijksmuseum

Groep 7 heeft een bezoek gebracht aan het Rijksmuseum. We hebben 3 toneelstukjes gezien en daarna hebben we een rondleiding door het museum gekregen. We hebben genoten! Daarom hebben we onze openbare weeksluiting over het bezoek aan het Rijksmuseum gehouden. In een presentatie hebben we laten zien wat we die dag hebben gedaan. En we hebben het toneelstuk van Rembrandt zelf opgevoerd en het stukje over Hugo de Groot. 

Doorstroomtoets
Doorstroomtoets

Groep 8 heeft deze week de doorstroomtoets gemaakt. Ze hebben keihard gewerkt! Voor nu is het afwachten en bijkomen van alle inspanning ๐Ÿ˜‰

Reus Ribus
Reus Ribus

Pas geleden kwam Reus Ribus langs bij de kleuters op school.

Reus Ribus woont in het bos. Op een plek niet te nat, niet te droog, niet te hard, niet te zacht; en zeker niet te druk. Ribus houdt niet van verrassingen en toch staat hem er eentje te wachten.
Op een dag komen er nieuwe buren naast hem wonen: kabouters. Dat zal wel loslopen toch? Totdat blijkt dat kabouters en reuzen niet samen gaan…

Samen met de kleuters is Reus Ribus op zoek gegaan naar een thuis. Wat vonden de kinderen dit leuk! 

Weetjes
Weetjes

Wist u dat……de kinderen van groep 7 heerlijke koekjes kunnen bakken?
Ze daarvoor nauwkeurig moesten wegen en samenwerken?
Wist u dat de verjaardag van Sinterklaas weer uitgebreid werd gevierd in onze klas?
De kinderen prachtige surprises en geweldige gedichten hebben gemaakt?
Wist u dat …..kinderen bijna verdrietig werden als de surprises gesloopt moesten worden om het kado te bemachtigen?
Wist u dat de oude rage ‘planking’ tijdens de gymles weer geoefend werd?
Wist u dat meester Nick heel graag boven in het wandrek, op de grote mat, de kinderen naar boven motiveert?
Wist u dat de heerlijkste spreekbeurt onderwerpen aan bod komen?Chocolade……gummi beertjes……
Wist u dat de juffen zich echter niet laten chanteren?
Wist u dat de desbetreffende kinderen hun “zeer goed’ beoordeling echt zelf hebben verdiend?
Wist u dat we in de klas twee geweldige mediators hadden?
Ze naar de juf kwamen als de problemen, die ze voorgelegd kregen, ’ te groot waren’?
Wist u dat we in de klas twee geweldige bibliothecarissen hebben?
Wist u dat de leesmotivatie een geweldige boost heeft gekregen door het prachtige aanbod!
Wist u dat we als groep juf Naomi moed inspraken, met behulp van een filmpje, voor haar rekentoets?
Wist u dat dit zeker heeft geholpen?
Wist u dat Marloes ‘snoepkrijtjes’ verdient?
Omdat ze als een volleerd superjuffie juf Sissy verving tijdens ziekte?
Wist u dat ze dit superjuffie toverkrachtmiddel onder haar kerstboom zal vinden?
Wist u dat de kinderen heerlijk van hun kerstvakantie mogen gaan genieten?
Wist u dat we iedereen weer veilig, gezond en uitgerust hopen weer te zien in januari 2024?

Kerst in de klas
Kerst in de klas

Tijdens de jaarlijkse kerstworkshops knutselen de kinderen mooie versieringen voor in de klas. Dit jaar hebben we de klas kunnen versieren met kerstmannen, kerstsokken, kerstkaarten en kersthangers. Wat een gezelligheid zo met de kerstboom erbij! De laatste week van het jaar sluiten we gezellig met elkaar af met onder andere het kerstdiner en een kerstoptreden met de maatjesgroep.

Een kijkje in groep 5
Een kijkje in groep 5

Tijdelijk zitten wij, de leerlingen van groep 5, in een ander lokaal. Dit is even aanpassen maar ook erg leuk. We hebben iets meer ruimte en alles is heerlijk nieuw. We hebben het lokaal gezellig gemaakt voor de kerst. Ook hebben we leuke plekjes om te spelen met bijvoorbeeld lego of ander constructiemateriaal of om lekker te knutselen. Dit doen we namelijk graag als we klaar zijn met ons werk. We hopen in het nieuwe jaar weer fijn in ons “vernieuwde” oude lokaal te kunnen werken en gaan ook daar weer leuke werkplekjes creëren.

First Lego League
First Lego League

In groep 8 zijn we bezig met the First Lego League. In groepjes bouwen we de missies en leren we programmeren. Uiteindelijk kunnen we met een robot de missies uitvoeren. Maar eerst moeten we nog veel bouwen…

Scheiden van afval
Scheiden van afval

Op 14 november heeft groep 4 een les over afval gehad van Rob. Eerst zijn de kinderen in de klas bezig geweest met het scheiden van afval. Zo hebben we geleerd dat kapotte glazen of vazen niet in de glasbak horen! Na de les zijn we in groepjes naar buiten gegaan hebben we rondom de school afval geprikt. Afval hoort natuurlijk niet op straat en Rob vertelde dat zelfs een bananenschil nog een jaar blijft liggen. Sommige groepjes hadden wel meer dan 1 vuilniszak nodig, zoveel afval kwamen we tegen. De kinderen zijn ontzettend goed bezig geweest!

Sinterklaas
Sinterklaas

Op 5 december kwamen de Sint en pieten bij ons op bezoek. Ze werden gebracht in een bus van de Plus. We mochten naar de zaal en daar werden we om de beurt bij de Sint geroepen en kregen we een mooi cadeau. Wat zijn we weer verwend!

Sinterklaas
Sinterklaas

De Sint en de Pieten werden op dinsdagochtend 5 december met de bus van de Plus op school gebracht. Wij mochten hierna op bezoek bij de sint in de zaal. Hier kregen ook een mooi cadeau๐ŸŽ. We kunnen thuis het Sealife weetjes kwartet gaan spelen. We hebben ook met de Pieten gedanst en spelletjes gespeeld op het schoolplein๐ŸŽถ๐ŸŽต.

Surprises
Surprises

Het was dit jaar weer tijd voor de surprises! De pieten van groep 6 hebben dit jaar hard gewerkt aan prachtige surprises, zoals de oliebollenkraam die op de foto te zien is. De kinderen van groep 6 werden verwend met leuke cadeaus en mooie gedichten. Daarnaast bracht de sint nog een bezoek aan de school met zijn pieten. We hebben een gezellige sinterklaasochtend met elkaar gehad! 

Boomhut
Boomhut

In het lokaal van groep 5 is een boomhut te vinden die de kinderen zelf hebben gemaakt. Naar aanleiding van de boekenserie “De waanzinnige boomhut”, hebben alle kinderen een kamer gemaakt welke onderdeel is van de boomhut. Dit hangt ook samen met het thema van de Kinderboekenweek: “bij mij thuis”. Hoe ziet jouw kamer eruit? Hoe zou jij willen dat je slaapkamer uit ziet etc. Heerlijke boeken om te lezen en te fantaseren over de mooiste, stoerste, grappigste en geweldigste kamers…  

Kinderboekenweek
Kinderboekenweek

Afgelopen twee weken stond in het teken van de Kinderboekenweek. We hebben lessen gevolgd over boeken die horen bij het thema 'Bij ons thuis'. Zo mochten de kinderen commentaar geven op een boek en moesten ze de regels opschrijven die horen bij hun eigen huis. De bibliotheek op school is geopend en groep 4 mocht gelijk al een boek uitkiezen. Dat was een feestje! Van de juffen hebben alle kinderen een nieuwe boekenlegger gekregen dus na de vakantie kunnen de kinderen lekker lezen uit hun zelfgekozen boek. Als laatste hebben we een voorleeswedstrijd gehouden in de klas. Rens was de winnaar en mocht ook tijdens de grote wedstrijd meedoen in de zaal. Ook daar heeft hij gewonnen. Heel groep 4 was trots op Rens. Zo hebben we de Kinderboekenweek leuk afgesloten. 

Bij ons in groep 3
Bij ons in groep 3

De start van groep 3 zit er alweer op, we hebben al veel letters geleerd en ook de beginselen van rekenen hebben we gehad. We kunnen de letters die wij geleerd hebben ook al heel mooi schrijven. Naast dat we leren lezen, rekenen en schrijven hebben we ook nog veel andere leuke dingen meegemaakt, zoals schoolreis. Vandaag (13 oktober) hebben we feestelijk de bibliotheek op school geopend en hebben we al een boek mogen lenen. Ook was vandaag de Voorleeswedstrijd. Deze was erg leuk en spannend. Nu gaan we genieten van de herfstvakantie!

Voorleeswedstrijd
Voorleeswedstrijd

Onze kanjers uit groep 6 die dit jaar deelnamen aan de voorrondes van voorleeswedstrijd.

Vie van Kempen met het boek Botje mocht namens groep 6 de voorleeswedstrijd van morgen vertegenwoordigen! 

Gymles
Gymles

In groep 1 en 2 wordt er iedere week een gymles gedaan in school. Bij één van deze lessen moesten de kinderen de bal van elkaar afpakken. Op iedere mat zitten twee kinderen, de één heeft de bal vast en de ander probeert de bal af te pakken zonder van het matje te gaan. Tijdens deze activiteit leren kinderen hun grenzen aan te geven en te luisteren naar elka

Bewegend leren
Bewegend leren

In groep 8 wordt regelmatig bewegend leren ingezet. Op deze manier bewegen de kinderen tijdens het leren. Zo hebben ze deze week een taalles buiten gedaan waarbij ze een parcours af moesten leggen. 

Spreekbeurten
Spreekbeurten

De spreekbeurten zijn weer van start gegaan, hoewel niet iedereen droomt van een baan als meester of juf, durft iedereen toch voor de klas iets te vertellen over een interessant onderwerp!

We hebben al prachtige foto’s gezien van een heuse cruise naar Rome (Anna), we hebben ook genoten van  een spreekbeurt over het blaasinstrument euphonium van Ruben,  Ryan vertelde ons veel over wat er allemaal komt kijken bij vriendschap! D-Laylha heeft ons wijzer gemaakt over bezoekjes met een huisdier aan een dierenarts!

Het respect dat de kinderen iedere keer tonen voor het werk van hun medeleerlingen, daar zijn wij als juffen erg trots op!

Het was alweer een tijdje geleden…..maar toen de gymjuf ziek was hebben we zelf een circuit tevoorschijn getoverd!

Een stormbaan, een klauterwandrek, een leuk hoepeltikspel en een slalom voetbal- en basketbal circuit, wat hebben de kinderen het naar hun zin gehad en meester Nick zat bovenop de mat, dat motiveerde de kinderen enorm!

Wat hebben de kinderen hun best gedaan om kinderen die het minder hebben getroffen te helpen! Ze deden dit door ouderwets langs de deuren te gaan met de kinderpostzegels! Ieder had zelfs een eigen digitaal winkeltje, zo kon er ook op kilometers afstand koopwaar aan de man worden gebracht!

Na enkele enerverende opstartweken, waarin de Daltonkernwaarden centraal stonden en waarin een leuk junglefilmpje werd opgenomen voor de weeksluiting, zijn we nu weer een beetje toe aan vakantie, rust lekker uit en geniet van al het moois dat de herfst je te bieden heeft!

Spelletjesochtend
Spelletjesochtend

Op maandag 29 september was er spelletjesochtend. Alle kinderen mochten een gezelschapspelletje meenemen van thuis. De spelletjes werden begeleid door hulpouders/oma's. Het was een super gezellige ochtend met elkaar. 

Inloggen