Schoolreis groep 1
Schoolreis groep 1

Vandaag zijn de kinderen van groep 1 op schoolreis geweest naar de Flipjes en het strand! We hebben heerlijk gespeeld en patat gegeten. Het mooie weer maakte deze dag perfect! Foto's zijn te vinden in het fotoalbum.

Openbare weeksluiting groep 1
Openbare weeksluiting groep 1

Op vrijdag 7 juni was alweer de laatste openbare weeksluiting van dit jaar. Groep 1 kreeg de eer om deze mooie reeks openbare weeksluitingen af te sluiten met een super leuke cirucusvoorstelling. Meer foto's staan in het fotoalbum!!

Muziekles: de viool
Muziekles: de viool

De laatste 4 muzieklessen hebben de kinderen kennis gemaakt met de viool. Hierbij hebben ook alle kinderen de mogelijkheid gehad om op de viool te spelen. De kinderen die nog niet aan de beurt waren speelden ondertussen op de boomwhackers, tamboerijn of de trommel. De komende lessen krijgen we les van een zangdocent. De kinderen zijn druk bezig met het repeteren van de liedjes die ze gaan zingen op het grote muziekoptreden in de Melishof.

Proefjes in groep 5/6
Proefjes in groep 5/6

Twee weken geleden kregen alle leerlingen uit groep 5/6 de opdracht om een proefje te gaan onderzoeken. Ze hebben teams gevormd en zijn toen aan de slag gegaan met een proefje. Er zijn verschillende chemische reacties naar voren gekomen. Iedereen heeft de proefjes goed uitgevoerd en uitgelegd!! Het was een leuke én leerzame middag. Meer foto's zijn te vinden in het fotoalbum.

Weeksluiting
Weeksluiting

Na weken oefenen was het eindelijk zo ver... de openbare weeksluiting van groep 1/2! Voor de vakantie hebben we gewerkt met het thema sprookjes. Daarom hebben we gekozen voor een theatervoorstelling van het sprookjesbos. De weeksluiting was een groot succes!

Juffendag! :)
Juffendag! :)

Afgelopen woensdag was het alweer juffendag. We hebben een ontzettende leuke ochtend gehad. We hebben een film gekeken, foto's gemaakt, de stoelendans gedaan en nog veel meer. Meer foto's zijn te vinden in het fotoalbum!!

Gymles
Gymles

Tijdens de gymles van 22 mei kwam het onderdeel zwaaien aan bod, in de touwen of de ringen, dit vonden de kinderen erg leuk om te doen.

Tools 4 kids
Tools 4 kids

De leerlingen van groep 8 hebben het programma 'Tools 4 kids' gevolgd.  Ze kregen hierbij handvatten over hoe ze in bepaalde situaties het best kunnen reageren. OOk leerden ze hoe ze met hun emoties om kunnen gaan. 

Struisvogels maken
Struisvogels maken

Afgelopen week zijn we bezig geweest met een ontzettend leuke tekenopdracht. In het fotoalbum staan de resultaten :) 

Openbare weeksluiting groep 3
Openbare weeksluiting groep 3

Groep 3 heeft de afgelopen weken hard geoefend voor de openbare weeksluiting. We hebben een dag in groep 3 nagespeeld. We zijn begonnen met het leren van het Maan, roos, vis lied. Vervolgens hebben de kinderen aangegeven bij welk onderdeel zij graag zouden willen meespelen in de toneelstukjes over de lessen en andere gebeurtenissen in groep 3. Daarna hebben zij bedacht wat de invulling van deze stukjes zou kunnen zijn en wie daarbij welke rol wilde spelen. Het was heel leuk om te zien dat de kinderen uiteindelijk de hele weeksluiting zelfstandig konden uitvoeren en dat iedereen goed wist wanneer klaar te staan voor zijn of haar optreden tijdens de weeksluiting.

Sport en spel dag
Sport en spel dag

Op donderdag 9 mei is groep 8 naar een sport en spel dag geweest. Op deze dag waren verschillende groepen 8 van de basisscholen op het eiland aanwezig. De leerlingen zijn gemixt in groepen  en hebben gedurende de ochtend diverse spellen gespeeld. De dag is vooral bedoeld om de kinderen kennis te laten maken met elkaar maar ook met het Jongerenwerk op Goeree-Overflakkee. De jongerenwerkers zijn deze dag aanwezig geweest en leerlingen van het Albeda College hebben onze leerlingen begeleid.


Doelen sport en spel dag
Informeren en adviseren over maatschappelijk relevante onderwerpen: jongeren bewust maken en voorlichting geven over zaken zoals suiker in frisdrank en gezond leven.

Bevordering sociale integratie jongeren: activiteiten aanbieden waarbij jongeren in contact komen met leeftijdsgenoten. Dit doen we door de jongeren van diverse scholen onder te verdelen in verschillende groepen. Hierdoor leren de kinderen van diverse scholen elkaar kennen voordat ze naar het voortgezet onderwijs gaan.

Bevorderen samenwerking met verschillende organisaties: elkaar leren vinden en leren gebruik te maken van elkaars capaciteiten. Partners waren: Jongerenwerk, Albeda College en Stichting Sport & Recreatie Goeree Overflakkee.

De leerlingen hebben (onder andere) deelgenomen aan de volgende activiteiten: rugby, hockey, panna voetbal, samenwerkingsspellen, quiz over gezond eten en drinken en het voetballen zoals op de foto.

Kleedjesmarkt
Kleedjesmarkt

Beste ouders/verzorgers/opa's & oma's opgelet!!

Op woensdag 17 april is er op Daltonschool de Vliegers een kleedjesmarkt!

Van 12.30 uur tot 14.00 uur worden er spulletjes te koop aangeboden. Ook worden er diverse lekkernijen verkocht. De opbrengst van deze lekkernijen komt geheel ten goede aan ons schoolplein.

We zien jullie graag verschijnen!!

Openbare weeksluiting groep 5/6
Openbare weeksluiting groep 5/6

Na de super leuke openbare weeksluitingen van groep 7 en 8, was groep 5/6 aan de beurt. We hebben leuke moppen laten zien in de theatermoppenshow!! Meer foto's kun je vinden in het fotoalbum!

Nationale rekendag
Nationale rekendag

Op 3 april 2019 hebben we meegedaan met de nationale rekendag. Het thema van deze dag was: uit verhouding. We zijn in de zaal begonnen met het liedje en een modeshow. Daarna is elke groep verder gegaan in de klas. In het fotoalbum zijn er nog meer foto's te vinden!

Lokaliseren op het schoolplein!
Lokaliseren op het schoolplein!

De kinderen van groep 1 en 2 zijn afgelopen week bezig geweest met een opdracht op het schoolplein. Juf Denise heeft foto's gemaakt vanuit verschillende hoeken. De kinderen moesten vervolgens opzoeken waar de foto gemaakt was!

Democracity
Democracity

De kinderen van groep 8 hebben vandaag meegedaan aan het project 'Democracity'. Dit is een politiek spel, waarbij de kinderen zelf politieke partijen oprichten en met elkaar een stad gaan inrichten. Er werden vier politieke partijen opgericht. 

1. Partij Voor De Vrouwen (PVDV)
2. Kracht Voor Natuur (KVN)
3. Milieu Onderwijs Veiligheid Economie (MOVE)
4. Partij Van Het Veilige Eiland (PVHVE)

De partijen moesten bedenken voor welke standpunten ze staan en ze moesten een bijpassende slogan verzinnen. 
Hierna moesten ze vijf voorzieningen uitkiezen, die stonden opgesteld in de raadszaal. Deze vijf voorzieningen moesten ze ranken in volgorde van belangrijkheid volgens hun partij.
Hierna gingen vier partijen met elkaar beslissen hoe ze het eiland gingen inrichten. Iedere partij mocht een voorziening uitkiezen en aangeven waar ze deze wilde plaatsen. Hierna werd gestemd of dit wel de juiste positie was. Na drie stemrondes stond het eiland al behoorlijk vol. Alle partijen hadden nog twee voorzieningen over. Het geld was bijna op. Er was nog net genoeg voor twee voorzieningen. Iedere partij koos één voorziening van de twee, waarvan zij vonden dat die het belangrijkste was. Nadat iedere partij kenbaar had gemaakt welke voorziening dit was en waarom deze zo belangrijk was, werd er gestemd. 

Uiteindelijk kregen de brandweer en de rechtbank de meeste stemmen en die mochten nog op het eiland geplaatst worden.
Als laatste van deze middag mochten de kinderen nog vragen stellen aan een gemeenteraadslid van de SGP.

Openbare weeksluiting groep 7
Openbare weeksluiting groep 7

Op vrijdag 29 maart was de tweede openbare weeksluiting alweer aan de beurt. Deze keer was het groep 7 die ons heeft verbaasd. Meer foto's staan in het fotoalbum!

Ballonwagen
Ballonwagen

De kinderen uit groep 8 hebben de afgelopen tijd gewerkt aan het maken van een ballonwagen voor de techniekles. Ze kregen een blad met alle informatie en een stappenplan over hoe ze het wagentje moesten maken. Er konden twee prijzen mee gewonnen worden. De prijs voor welk wagentje de meeste meters heeft afgelegd en voor het mooiste wagentje! Tooske won de prijs voor de afstand. In het fotoalbum kunt u foto's en filmpjes bekijken. 

Babyparty juf Merel
Babyparty juf Merel

Wat hebben de kinderen genoten van de babyparty! We hebben juf Merel met haar lieve Nina verrast met een prachtig lied en onderwierpen haar aan een moeilijke, maar o zo grappige babyfoto quiz ! Vervolgens genoten we van al het lekkers dat we samen hadden gemaakt: kruukplaetjes, cup cakes, gezonde fruitspiesjes, beschuit met muisjes………En Nina ….sliep lekker door alles heen en gelijk had ze!

Wist u dat...
Wist u dat...

Wist u dat….?

 • De kinderen van groep 7 heuse kunstenaars zijn?
 • Ze met crea het voorjaar in school hebben gehaald?
 • Er prachtige koeien van het schilderdoek spatten?
 • We met Carnaval een leuke talentenjacht hebben gehouden in de klas?
 • Juf Sissy kan goochelen met eieren?
 • Anna met het tennisracket de bal meer dan 100 keer hoog kan houden?
 • Gideon met zijn hockeystick goed kan ‘puckhand’len’?
 • De kids dol zijn op toneelspelen?
 • Er de mooiste gymcapriolen werden uitgehaald op muziek?
 • Sophie Oei een filmpje liet zien waarop ze een prachtige voorstelling gaf op de piano, zonder bladmuziek?
 • Het helemaal niet belangrijk was wie er won?
 • Lieve, Anna en Rosa een heuse sollicitatiebrief hebben geschreven aan juf Astrid?
 • Ze nu samen een team vormen om onze deco-school ambities hoog te houden ?
 • We nu al nadenken over de invulling van de openbare weeksluiting van 29 maart a.s.?
 • De jongens druk bezig zijn met het digitaal ontwerpen van posters?
 • U als ouders van de kinderen van groep 7 van harte welkom bent?
Openbare weeksluiting groep 8
Openbare weeksluiting groep 8

22 maart was het weer zo ver: de eerste openbare weeksluiting! Groep 8 trapte af met een super leuke weeksluiting met als thema: 'Hoe overleef ik Daltonschool de Vliegers?'. In het fotoalbum zijn er filmpjes en foto's te vinden!

Samentaak groep 5
Samentaak groep 5

Tijdens de samentaak van de groepen 5 hebben we geleerd over minuten en seconden. We moesten hierbij uitrekenen hoeveel seconden er in een minuut zaten enz. Aan het einde van de les mochten we met de stopwatch aan de slag gaan. We mochten zelf opdrachten bedenken waarbij we gingen meten hoe lang we erover deden. Zo hebben we een rondje rond het schoolplein gerend of vijf keer om de pingpongtafel. Meer foto's zijn te vinden in het fotoalbum!

Kijkkunst voorstelling
Kijkkunst voorstelling

Zowel groep 3 als groep 4 heeft vandaag een voorstelling gehad vanuit de Kijk Kunst. Het was verteltheater dat ging over de 'Stille Prins'. We hebben gelachen en het was erg leuk!

Quizzzzz
Quizzzzz

Donderdag 7 maart hebben we als klas een leuke quiz gedaan. Myrthe had een leuk boekje met quizvragen over allerlei onderwerpen. We waren verbaasd over hoe ontzettend knap en slim we zijn :) Meer foto's zijn te vinden in het fotoalbum.

Koekjes bakken en geldrekenen!
Koekjes bakken en geldrekenen!

In de decembermaand hebben veel scholen deelgenomen aan de wensboomactie. Bij de kerstboom op het Diekhuusplein konden lagere scholen, uit Middelharnis en Sommelsdijk, tijdens de decembermaand wensen ophangen. De winnaars zijn bekend en groep 3 van de daltonschool heeft de 3e prijs gewonnen met de wens iets lekkers te gaan maken.

12 maart mochten wij bij bakker Bienefelt op bezoek komen en hebben de kinderen koekjes gemaakt, het was erg gezellig.

 

We zijn veel aan het rekenen met geld, in deze les werden er boodschappen gedaan en mocht er worden afgerekend bij een van de kinderen die een kassa beheerden. Er kon worden betaald met munten van 1 en 2 euro en met biljetten van 5 en 10 euro.

Meer foto's zijn te vinden in het fotoalbum.

 

Technobiel
Technobiel

De kinderen van groep 8 zijn naar Technobiel geweest vandaag. Dit was een bus met allemaal technische opdrachten erin verwerkt. Zo konden de kinderen opdrachten uitvoeren met een VR-bril, stroomkringen maken en samen vliegtuigen op zonne-energie laten vliegen. Er was zelfs een 3D-printer! 

Talentenmuur
Talentenmuur

Sinds kort hangt er een talentenmuur in de school! De leerlingen kunnen hier een briefje ophangen als zij graag iets nieuws willen leren of ergens beter in willen worden. Een leerling uit een andere groep die hier misschien al goed in is kan vervolgens zijn talent gebruiken om de ander te helpen! Er wordt al goed gebruik van gemaakt. Zo zijn er al leerlingen die de tafels beter willen kennen, meer willen weten over dino's of de radslag willen leren maken!

Thema Cowboys en Indianen!
Thema Cowboys en Indianen!

Afgelopen week zijn de kinderen van groep 1 en 2 gestart met het thema Cowboys en Indianen. De letter t staat centraal en we zijn dan ook druk bezig met het vinden van spulletjes voor in de letterkast en de letterzak! Daarnaast is er hard gewerkt aan een totempaal en hebben we een leuke weeksluiting van groep 1/2 gehad. Binnenkort zijn er meer foto's te vinden in het fotoalbum.

Albeda dag
Albeda dag

Op vrijdag 8 februari mochten we naar het Albeda College. Onze klas was uitgenodigd om die dag leuke activiteiten te komen doen. De studenten van het Albeda moesten ons die dag goed begeleiden. 

Het was een hele leuke dag en we hebben veel gedaan: bingo (met prijsjes!), spelletjes, cakejes versieren, dansen, buiten spelen.
Wij vonden het fijn dat onze klas was uitgekozen voor deze dag!

Schoen zetten
Schoen zetten

De kinderen hebben vandaag hun schoentje gezet. We hebben er een aantal liedjes bij gezongen. Nu hopen dat er maandag wat leuks in zit!

Pietenplaatjes
Pietenplaatjes

Vanochtend zijn er voor de groepen 1 en 2 bijzondere brieven op school gekomen. En wat bleek, er zaten nieuwe pietenplaatjes in! De dubbele plaatjes werden gelijk geruild. Foto's van deze ochtend zijn te vinden in het fotoalbum.

VO dag groep 8
VO dag groep 8

Op 15 november hebben de leerlingen van groep 8 de RGO, RGO Groen en de RGO 'Tech' bezocht. Door middel van het volgen van lessen kregen de leerlingen inzicht in hoe het er op de middelbare school aan toe gaat. De leerlingen volgden lessen als wiskunde, biologie, Frans en aardrijkskunde. Ook hebben ze alle profielen bezocht die horen bij de VMBO leerweg.

Nationaal schoolontbijt
Nationaal schoolontbijt

Vanmorgen begonnen we de dag met een ontbijt in de klas. De placemats lagen al klaar en de kinderen mochten kiezen uit boterhammen, broodjes en krentenbollen. Ook was er cruesli, die zeer in de smaak viel. De kinderen hebben heerlijk ontbeten en hierna konden ze met een volle buik aan het werk!

Veldles groep 7
Veldles groep 7

Op vrijdag 19 oktober zijn de kinderen van groep 7 naar de "Menheerse Plaat" geweest voor een veldles. Deze veldles werd verzorgd door ARK Natuurontwikkeling. De kinderen hebben een leuke en leerzame middag gehad.

Voorleeswedstrijd
Voorleeswedstrijd

Vandaag was de voorleeswedstrijd op school. Femke en Tess streden voor de prijs 'Voorleeskampioen'. Ze hebben het allebei heel erg goed gedaan en het de jury erg moeilijk gemaakt. Femke kwam als winnaar uit de bus en mag zich gaan opmaken voor het voorlezen in de bibliotheek later dit schooljaar. 

Nieuwe verhalen
Nieuwe verhalen

We zijn dit schooljaar begonnen met de Daltonweek: Nieuwe verhalen.De kinderen kwamen met het idee om vanuit dat thema een boek te gaan maken met elkaar. Na kort brainstormen moest het een hondenboek gaan worden. Nadat de kinderen zelf groepjes gemaakt hadden, zijn ze aan de slag gegaan om informatie te verzamelen over hun gekozen hondenras. Hier hebben we een aantal weken flink aan gewerkt. Omdat de informatie die de kinderen gevonden en verwerkt hebben, teveel is om hier kwijt te kunnen… een aantal wist-je-datjes!

Wist je dat…

 • Husky’s sleeën trekken in koude poolgebieden?
 • Yorkshire terriërs heel slimme honden zijn van 23 cm?
 • Herders heel hoog kunnen springen en heel braaf zijn?
 • Labradoodles een wollige, gekrulde vacht hebben?
 • Teckels goede waakhonden zijn?
 • Dalmatiërs nieuwsgierig zijn en een gevoelig karakter hebben?
Lezen
Lezen

In groep 3 wordt veel gelezen, gerekend en geschreven. Lezen kunnen we ook oefenen met spelletjes, bij elke nieuwe kern zijn er weer nieuwe spellen waarbij geoefend wordt met het lezen van woorden en letters. De kinderen spelen deze spelletjes graag met elkaar. (hier een foto)Op de computer kunnen de kinderen ook spelletjes spelen van Zoem de bij, hierbij wordt ook geoefend met lezen. De afgelopen weken hebben de kinderen al de volgende letters leren lezen en schrijven: v,m,r,s,p,t,n,i,e,aa,b en ee. Daarmee kunnen ze al heel goed zelf woorden bedenken in hun klikklakboekje. 

Voor de Kinderboekenweek zijn we gestart met het maken van tekeningen waarbij de kinderen tekenen wat ze graag doen als ze met elkaar spelen.

Appelmoes maken
Appelmoes maken

Afgelopen week hebben de leerlingen van groep 1 en 2 appelmoes gemaakt in de klas! Zij mochten de appels in stukjes snijden, proeven en de appels werden gekookt. Ook ging er water, suiker en kaneel bij en werd het echte appelmoes. Met dank aan de appels uit de tuin van Ruben en Thomas! Foto's zijn te vinden in het fotoalbum.

LEV2BE
LEV2BE

De kinderen uit groep 8 hebben vandaag een gastles gehad (LEV2BE) van Stichting Chris. De kinderen leerden over zelfbeeld, omgaan met elkaar, reageren op elkaar en over weerbaarheid. Door middel van oefeningen, spelletjes en opdrachten uit een werkboek leerden de kinderen hier meer over. Ook leerden ze hoe het uiten van je mening over kan komen op anderen. Als afsluiting hebben we regels bedacht voor in de WhatsApp groep. Al met al een hele leerzame dag! 

Taal en spelling
Taal en spelling

Sinds het begin van het nieuwe schooljaar werken we met een nieuwe taal en spelling methode. Ook in groep 7! Het was even wennen, maar nu we gewend zijn, vinden we het toch wel erg leuk. Zo hebben we al een betoog moeten schrijven. Deze was bij een aantal kinderen zo goed gelukt dat ze deze hebben meegenomen naar huis om papa en mama misschien op die manier over te halen tot de koop van een paard of een playstation.

Staking
Staking

Op woensdag 12 september 2018 gaan de leerkrachten uit het primair onderwijs in Zuid- Holland en Zeeland een dag staken. Ook Daltonschool de Vliegers doet mee aan deze staking. De school is daarom gesloten.

Levend standbeeld
Levend standbeeld

De kinderen uit groep 8 kregen de opdracht om in tweetallen te werken. De één was de beeldhouwer en de ander was 'de klei'. De beeldhouwer boetseerde de klei totdat hij tevreden was. Praten was hierbij niet toegestaan. Het doel van deze opdracht was: leren samenwerken, leren volgen en initiatief nemen. 

Thema feest!
Thema feest!

Komende weken werken wij over het thema feest. Op de kast in de klas is er een thematafel gemaakt. De kinderen mogen spulletjes van thuis meenemen die te maken hebben met het thema. Op deze manier wordt de betrokkenheid vergroot.

De letter van het thema Feest is...
De letter van het thema Feest is...

Bij het thema feest behandelen wij de letter 'f' van 'Feest'. De kinderen mogen spulletjes van thuis meenemen waar deze letter in zit.

Inloggen