Schoolreis
Schoolreis

Ons schooljaar begon goed met een bezoek aan Duinrell. De kikkerachtbaan was favoriet. Sommige kinderen gingen verschillende rondes achter elkaar in deze achtbaan.
De waterattractie zorgde bij sommige kinderen voor een nat pak, zelfs als ze stonden te kijken. Gelukkig hadden we droge kleding mee. Het was een geslaagde dag!

Lezen!
Lezen!

De eerste weken van groep 5 zijn alweer voorbij. Elke week lezen wij meerdere keren. Nu tijdens de Gi Ga Groene kinderboekweek maken wij elke dag een nieuw boek open en hebben we het over dit boek, zo hebben wij 7 nieuwe leesboeken in de klas. De kinderen mogen ook gebruik maken van onze gezellige leeshoek (die ook Gi Ga Groen is 😉) Zo wordt het lezen nog leuker!

Kinderboekenweek
Kinderboekenweek

De kinderen hebben de afgelopen weken hard gewerkt! Ze hebben geoefend met de nieuwe schriften en werkjes die horen bij groep 4. Deze week is het kinderenboekenweek, het thema is gi-ga-groen. De kinderen hebben allemaal een boek gekozen met een bijpassend thema en lezen er graag uit!

Spelletjesochtend
Spelletjesochtend

Op vrijdag 30 september had onze groep spelletjesochtend met onze maatjesklas groep 5. We hadden 6 groepjes van ongeveer 4 kinderen met een maatje uit groep 5. Het was heel leuk en zeer geslaagd!

Herfst, de kleurrijkste tijd van het jaar....
Herfst, de kleurrijkste tijd van het jaar....

Stampen in plassen, bladeren zoeken in mooie kleuren, knutselen met kastanjes en eikeltjes. De herfst is een heerlijk seizoen voor kleuters. Met elkaar zijn we buiten op zoek gegaan naar alle leuke dingen die de herfst te bieden heeft. Niet alleen in het bos, maar ook in de omgeving van de school is er veel leuks te vinden. De kinderen zijn in tweetallen, met hun maatje, op zoek gegaan naar tien herfstvoorwerpen en hebben deze verzameld in een doos. Terug op school hebben we alle voorwerpen bekeken en besproken.

Kindermassage
Kindermassage

Tijdens de SOVA lessen zijn we weer begonnen met kindermassage. Met massagekaarten waarop eenvoudige verhaaltjes staan geven de leerlingen elkaar een massage op de rug. De leerlingen uit groep 8 zijn al ervaren masseurs en weten de aanwijzingen goed te volgen. We leren zo elkaars grenzen respecteren en ook onze eigen grenzen te benoemen. Daarnaast is het een hele fijne manier om met elkaar de dag af te sluiten.

De laatste schoolreis van groep 7!
De laatste schoolreis van groep 7!

De zon scheen, er was veel water, de nodige snoepjes en andere lekkernijen, spannende attracties, iedereen een vrolijk humeur en voor het eerst ‘ alleen’( zonder moeder of juf) door het park met je vrienden of vriendinnen! Dat waren de belangrijkste ingrediënten voor een zeer geslaagde schoolreis naar Duinrell!
O ja, en of de juf ‘even’ wilde passen op de tassen 😜!
Het was een hartstikke leuke dag! Groep 7 is klaar voor het kamp volgend schooljaar!

Schrijfdans
Schrijfdans

Misschien heeft u al gehoord dat we vandaag schrijfdans hebben gedaan in scheerschuim. Soms maken we ook kunstwerken op papier. Dit is niet zomaar een kunstwerk, het is gemaakt naar aanleiding van onze “methode” Schrijfdans. Schrijfdans is ontwikkeld door Ragnhilde Oussoren. Schrijfdans (vanaf 3 jaar) is een unieke methode om kinderen vlot, vloeiend en veerkrachtig te leren schrijven. Het is een leuke manier voor kinderen om hun fijn motorische vaardigheden te ontwikkelen. Bij Schrijfdans wordt het schrijven veel ruimer opgevat dan alleen het schrijven van letters en woorden met een pen op papier. Schrijven kan ook met de armen in de lucht, met bordkrijt, glijverf, of met de handen in een laagje scheerschuim. Schrijven wordt breed gezien. Kinderen onder de 6 jaar gaan via schrijbelen en schrijftekenen naar schrijven d.w.z. dat ze schrijfbewegingen maken. De basisbewegingen gaan van groot naar klein. Eerst wordt gewerkt met grote bewegingen van het hele lichaam in de ruimte of achter de tafel ( speelzaal). Daarna worden de bewegingen omgezet naar het werken met twee handen en/of het werken met één hand in het platte vlak. Muziek is de motor die de bewegingen aan het rollen brengt!! We maken liedjestekeningen. De kinderen ervaren met beide handen zelf de basisbewegingen als lussen, bogen, golven, recht en rond, waardoor ze hun handschrift vloeiend leren ontwikkelen. Naast het leeraspect is het heerlijk voor kinderen om op deze manier te bewegen, te tekenen en te schrijven.

Circuit VLL
Circuit VLL

Vandaag hadden we de laatste dag van kern 2 van veilig leren lezen. Vanmiddag hebben we een circuit gedaan in de klas om de leerstof nog eens extra te herhalen.

Schoolreis
Schoolreis

Op 20 september zijn wij op schoolreis geweest. Dit was onze eerste echte schoolreis ver weg. Daarom moesten wij met de bus. Wat was dit leuk! We zijn in groepjes door het park gegaan en hebben veel verschillende activiteiten gedaan. Het was een hele leuke dag!

Inloggen