Boomhut
Boomhut

In het lokaal van groep 5 is een boomhut te vinden die de kinderen zelf hebben gemaakt. Naar aanleiding van de boekenserie “De waanzinnige boomhut”, hebben alle kinderen een kamer gemaakt welke onderdeel is van de boomhut. Dit hangt ook samen met het thema van de Kinderboekenweek: “bij mij thuis”. Hoe ziet jouw kamer eruit? Hoe zou jij willen dat je slaapkamer uit ziet etc. Heerlijke boeken om te lezen en te fantaseren over de mooiste, stoerste, grappigste en geweldigste kamers…  

Kinderboekenweek
Kinderboekenweek

Afgelopen twee weken stond in het teken van de Kinderboekenweek. We hebben lessen gevolgd over boeken die horen bij het thema 'Bij ons thuis'. Zo mochten de kinderen commentaar geven op een boek en moesten ze de regels opschrijven die horen bij hun eigen huis. De bibliotheek op school is geopend en groep 4 mocht gelijk al een boek uitkiezen. Dat was een feestje! Van de juffen hebben alle kinderen een nieuwe boekenlegger gekregen dus na de vakantie kunnen de kinderen lekker lezen uit hun zelfgekozen boek. Als laatste hebben we een voorleeswedstrijd gehouden in de klas. Rens was de winnaar en mocht ook tijdens de grote wedstrijd meedoen in de zaal. Ook daar heeft hij gewonnen. Heel groep 4 was trots op Rens. Zo hebben we de Kinderboekenweek leuk afgesloten. 

Bij ons in groep 3
Bij ons in groep 3

De start van groep 3 zit er alweer op, we hebben al veel letters geleerd en ook de beginselen van rekenen hebben we gehad. We kunnen de letters die wij geleerd hebben ook al heel mooi schrijven. Naast dat we leren lezen, rekenen en schrijven hebben we ook nog veel andere leuke dingen meegemaakt, zoals schoolreis. Vandaag (13 oktober) hebben we feestelijk de bibliotheek op school geopend en hebben we al een boek mogen lenen. Ook was vandaag de Voorleeswedstrijd. Deze was erg leuk en spannend. Nu gaan we genieten van de herfstvakantie!

Voorleeswedstrijd
Voorleeswedstrijd

Onze kanjers uit groep 6 die dit jaar deelnamen aan de voorrondes van voorleeswedstrijd.

Vie van Kempen met het boek Botje mocht namens groep 6 de voorleeswedstrijd van morgen vertegenwoordigen! 

Gymles
Gymles

In groep 1 en 2 wordt er iedere week een gymles gedaan in school. Bij één van deze lessen moesten de kinderen de bal van elkaar afpakken. Op iedere mat zitten twee kinderen, de één heeft de bal vast en de ander probeert de bal af te pakken zonder van het matje te gaan. Tijdens deze activiteit leren kinderen hun grenzen aan te geven en te luisteren naar elka

Bewegend leren
Bewegend leren

In groep 8 wordt regelmatig bewegend leren ingezet. Op deze manier bewegen de kinderen tijdens het leren. Zo hebben ze deze week een taalles buiten gedaan waarbij ze een parcours af moesten leggen. 

Spreekbeurten
Spreekbeurten

De spreekbeurten zijn weer van start gegaan, hoewel niet iedereen droomt van een baan als meester of juf, durft iedereen toch voor de klas iets te vertellen over een interessant onderwerp!

We hebben al prachtige foto’s gezien van een heuse cruise naar Rome (Anna), we hebben ook genoten van  een spreekbeurt over het blaasinstrument euphonium van Ruben,  Ryan vertelde ons veel over wat er allemaal komt kijken bij vriendschap! D-Laylha heeft ons wijzer gemaakt over bezoekjes met een huisdier aan een dierenarts!

Het respect dat de kinderen iedere keer tonen voor het werk van hun medeleerlingen, daar zijn wij als juffen erg trots op!

Het was alweer een tijdje geleden…..maar toen de gymjuf ziek was hebben we zelf een circuit tevoorschijn getoverd!

Een stormbaan, een klauterwandrek, een leuk hoepeltikspel en een slalom voetbal- en basketbal circuit, wat hebben de kinderen het naar hun zin gehad en meester Nick zat bovenop de mat, dat motiveerde de kinderen enorm!

Wat hebben de kinderen hun best gedaan om kinderen die het minder hebben getroffen te helpen! Ze deden dit door ouderwets langs de deuren te gaan met de kinderpostzegels! Ieder had zelfs een eigen digitaal winkeltje, zo kon er ook op kilometers afstand koopwaar aan de man worden gebracht!

Na enkele enerverende opstartweken, waarin de Daltonkernwaarden centraal stonden en waarin een leuk junglefilmpje werd opgenomen voor de weeksluiting, zijn we nu weer een beetje toe aan vakantie, rust lekker uit en geniet van al het moois dat de herfst je te bieden heeft!

Spelletjesochtend
Spelletjesochtend

Op maandag 29 september was er spelletjesochtend. Alle kinderen mochten een gezelschapspelletje meenemen van thuis. De spelletjes werden begeleid door hulpouders/oma's. Het was een super gezellige ochtend met elkaar. 

Inloggen