Voorleeswedstrijd
Voorleeswedstrijd

Vandaag heeft Milan meegedaan met de voorleeswedstrijd in de zaal met het boekje: Borre en de Mol. In de klas konden we met zijn allen meekijken.
Het was best spannend, maar wat heb je het goed gedaan!

Woordsoorten spel met propjes
Woordsoorten spel met propjes

Vandaag hebben we een spel gedaan, waarbij we propjes moesten maken van de bladen die we kregen. Die gooiden we dan door de klas en iedereen moest een propje oppakken. Het woord dat op het propje stond, moest worden onderverdeeld bij de daarbij horende woordsoort! Zo ging het steeds door! Leuk & leerzaam!

Standbeeld maken
Standbeeld maken

De leerlingen in groep 6/7 hebben vandaag geleerd op elkaar te vertrouwen, om initatief te nemen en om elkaar te volgen. De opdracht was om in tweetallen van elkaar een standbeeld te maken. Hierbij mocht niet gepraat worden. Deze opdracht is goed gelukt. Meer foto's zijn te vinden in het fotoalbum.  

Zoek iemand die...
Zoek iemand die...

de maandagochtend begonnen we met de kring. Alleen deze keer op een andere manier dan anders. We kregen allemaal een blad met Engelse teksten en moesten zoveel mogelijk personen gaan zoeken die dat wat op je blad stond, dat weekend hadden gedaan! Daarna keken we wie de meeste punten had behaald! 

Schoolreis groep 1 en 2
Schoolreis groep 1 en 2

Vandaag zijn de kinderen van de groepen 1 en 2 op schoolreis geweest naar de Flipjes! Het was een hele gezellige ochtend met mooi weer. Als afsluiting van de geslaagde ochtend hebben we met zijn allen frietjes gegeten! De foto's zijn binnenkort te vinden in het fotoalbum.

Schoolreisje!!!
Schoolreisje!!!

Wat een verrassing was dat: we mochten mee op schoolreis naar Drievliet. Eigenlijk gaan de groepen 7 en 8 normaal gesproken niet mee op schoolreis, omdat zij al op kamp gaan. Dit jaar hadden we het geluk dat we wel mee mochten. Het was super!!

Muziek
Muziek

Vandaag hebben we een muziekquiz gedaan, waarbij we in groepjes moesten samen werken. Muziekfragmenten werden aangezet en de zanger/zangeres of het nummer van het lied moest worden geraden. Ook was er een opdracht dat de liedjes, waar de muziek stopte, moesten worden verder gezongen (hilarisch). Op het laatst hebben we nog een samenwerkopdracht gedaan met de songtekst van wat liedjes (zie foto). Het was erg leuk!

Samen staan we sterk
Samen staan we sterk

Aansluitend bij het thema van de eerste week - samen staan we sterk - hebben alle kinderen van groep 6/7 stukjes van de 'groep 6/7 tekening' ingekleurd. Iedereen heeft het op zijn of haar eigen manier gedaan en uiteindelijk is het één mooi geheel geworden. Samen staan we sterk! 

WE ZIJN ER WEER!
WE ZIJN ER WEER!

Vanmorgen was het weer zover: op naar het volgende schooljaar!

We hebben onze tafels opgezocht door middel van het spel memory, daarna hebben we verschillende werkbladen over onze vakantie en over onszelf ingevuld en hier een quiz over gemaakt!

Groep 8 is zelfs al heel goed bezig geweest met een werkwoordenspel.

We gaan er een top jaar van maken! :)

Liefs van de juffen!
Liefs van de juffen!

Geniet van jullie meivakantie en hopelijk tot snel!

Inloggen